5 sätt att göra din personal olycklig och köra företaget i botten

5 sätt att göra din personal olycklig och köra företaget i botten
1. Lär dig inte namnet på någon av dina anställda. Kalla alla föra ”Du där” och specificera med att påpeka någon brist hos dem. Exempelvis: ”Du där med legofrillan, hämta kaffe åt mig”.
2. Gör tydligt för dina anställda att du inte är intresserad av vad de tycker. Lägg ner alla forum där de kan föra fram sina åsikter och när någon nästan lyckas föra fram ett budskap till dig, gör vad du kan för att inte lyssna; avbryt, prata bort, byt ämne, spring iväg – eller i värsta fall – spill ett glas av något över dig själv så du måste ursäkta dig och försvinna in i ett annat rum.
3. Slösa inte pengar på internutbildning. Du anställer ju en person för det denne kan, inte det han kanske kommer till att kunna sen, på din bekostnad. En dum person är dum oavsett vad. Denne ska inte ha utbildning; denne ska ha en ordentlig utskällning och avdrag på lönen.
4. Berätta inget av vikt för de anställda. Det här är ditt företag och de har ingenting att göra med vad du vill med det. Du har hyrt deras händer och – vissa fall – delar av deras hjärnor. Men bara de delar av hjärnorna som gör det du vill att de ska göra. De andra delarna av hjärnorna ska bara hålla sig på mattan.
5. Kompromissa aldrig. Ger du ett finger tar de hela företaget. Det är så de fungerar: anställda. Kör den hårda linjen direkt. Utgå från att de är lata, illvilliga och är ute efter att sno dig på så mycket pengar som möjligt för minsta ansträngnings som möjligt. Dessutom vet du att de vill sno av kontorsmateriellet. Behandla dem som tjuvar och ge dig inte förrän de har erkänt.

Följder du dessa 5 punkter har du snart kört företaget i botten och skapat en grupp med neurotiska och djupt olyckliga människor. Om det är det du vill: grattis!
Vill du å andra sidan skapa ett framgångsrikt företag med lyckliga anställda – besök hrmsolutions.se och lär dig om HumanResourceManagement.

Explore posts in the same categories: konferens & utbildning

Comments are closed.