Att tänka på i samband med ett bröllop

Ett bröllop är något som är tätt förknippat med att gifta sig. Det är dock inte helt samma sak. I princip kan du gifta dig borgerligt på 20 sekunder i rådhuset och sedan vara gift – utan att ett bröllop ens nämnts. Ni kan bestämma er, skaffa de erforderliga papper som behövs, boka tid och sedan gå dit och gifta er. Snipp snapp.
Men de flesta vill ha ett bröllop. Även de som gifter sig borgerligt vill gärna ha något stort och minnesvärt med inbjudan gäster och en bröllopstårta och bröllopsvals.
Och då börjar vi prata om planering som kan sträcka sig år i förväg. Minst ett år i förväg bör man planera ett bröllop av normal storlek. Dels måste man titta på finansieringen, bokning av lokaler och hitta precis rätt kläder, tårta, dekoration och så vidare. Om ni gifter er i kyrka så kanske ni har en favorit där ni vill bli gifta. Och om ni vill gifta er i början eller slutet av sommaren är risken stor att en favoritkyrka redan är bokad. I vissa fall måste man boka flera år i förväg för att vara säker på att få plats.
En fördel med ett stort bröllop – med lång planering – är också att man inte gifter sig av en ingivelse och ångrar sig sen. Ett par som klarar lång planering får också ett långt och lyckligt äktenskap.
Vill du veta mer om bröllop kan du gå in på brollopsassistenten.se.

Explore posts in the same categories: konferens & utbildning

Comments are closed.