En dag på kapplöpningarna – spännande eller roligt

Den mest kända formen av vadslagning är att spela på hästar. Detta är något som försiggått länge och fortfarande är lika populärt som någonsin. I Sverige har vi flera kända travbanor – och man behöver inte ens vara där för att spela på hästar, utan kan göra det via spelombud runt om i Sverige via spelen V75, Tipset och liknande.
En känd film som utspelat sig på travbanan är bröderna Marx film från 1937 ”En dag på kapplöpningarna (A Day at the Races). Filmen var bröderna Marx sjunde i ordningen och fick faktiskt en Oscar för bästa danskoreografi. Filmen regisserades av Sam Wood och drev med det mesta som försiggår kring en travbana (och ganska mycket utanför travbanorna också för den delen – som exempelvis ett hälsohem för äldre).
Så ser man en dag på kapplöpningarna genom bröderna Marx ögon så är det givetvis bara roligt. Men om man går dit för att seriöst spela på hästarna är det ofta väldigt spännande. På de travbanor som finns i Sverige, som Solvalla, Jägersro med flera, spelar tusentals människor på plats varje gång det är lopp. Men de som verkligen kommer till travbanorna är bara en bråkdel av alla de som egentligen spelar på hästar. De flesta spelar via ombud runt om i Sverige. Detta är troligen Sveriges största vadslagningsverksamhet och omsätter flera miljarder varje år. Vill du lära dig mer om vadslagning och hur du satsar pengar på olika saker kan du gå in på bettingfakta.se.

http://www.bettingfakta.se/online-betting-2/

http://www.bettingfakta.se/best-betting/

Explore posts in the same categories: bingo & poker

Comments are closed.