Espresso är kaffe som framställs med hjälp av en speciell teknik

Espresso är kaffe som framställs med hjälp av en speciell teknik. En mindre mängd vatten pressas under högt tryck genom en behållare fylld med finmalet kaffe. Resultatet är ett mer koncentrerat kaffe. Espresso har betydligt mer koffein per volymenhet än en vanlig kopp bryggkaffe. Tekniken har använts sedan slutet av 1800-talet, men med tiden har utrustningen blivit alltmer förfinad. Espresso-hypen tog fart på allvar i USA under 1980-talet och har sedan dess spridits över världen. I Sverige erbjuder alltfler kaféer idag ett brett utbud av espresso-baserade drinkar vid sidan av vanligt bryggkaffe.

Vore det inte bekvämt om du kunde göra din egen espresso hemma? Eller varför inte en  caffè latte, cappuccino, caffè macchiato, caffè mocha, or caffè americano? Numera finns det en mängd espressomaskiner för hemmabruk. De finns i alla prisklasser och kvaliteten kan också variera en hel del. Är du intresserad av att köpa en espressomaskin? I så fall ska du surfa in till http://www.espressomaskin.eu. Här hittar du både allmänna råd om vad du bör tänka på samt beskrivningar av specifika modeller.

Innan du bestämmer dig för en viss modell är det viktigt att du funderar igenom hur mycket du själv vill styra processen och hur många av momenten som du vill att maskinen själv ska utföra. På marknaden idag finns allt från old school konventionella espressobryggare till helautomatiska maskiner.

Explore posts in the same categories: datorer & prylar

Comments are closed.