Hur man väljer breda plankgolv

Att välja träplankor att lägga som golv i ditt hem kräver fantasi och eftertanke för att hitta det trä som mest tilltalar dig. Allt trä är vackert. Lita på dig själv att du gör rätt val, och lita sedan på din golvläggare att verifiera dina val.

Välj ett trä med rätt nyans och finish. Träet ska vara tilltalande så att den förstärker ljuset och inredningen i ditt hem. Visualisera om ljusa, mörka eller djupare nyanser skulle belysa rummet på bästa sätt. Lättare träslag som furu, björk, vit och röd ek kan öppna upp ett mindre rum. Dessa typer av trä kan ge en mer luftig känsla till ett svagt upplyst rum. Mörkare träslag som valnöt eller körsbär kan vara ett bra val om du letar efter det lite mer eleganta och formella. De passar också perfekt in i ett kontor.

Ek har alltid varit standard för hållbarhet men egentligen är alla massiva träplankor hållbara som golv. Bestäm en planka med en bredd som passar storleken på rummet. När du har valt ett träslag för dess utseende välj en klass som passar din budget. Välj en finish som kommer att öka ljusstyrkan och tonen i träet. Detta kommer också att bevara träet längre.

Det finns mer att läsa för den som är intresserad av golvläggning. Ett tips för dig som är intresserad är att du surfar in på www.golvläggning.com och läser vidare där. Där hittar du mer att läsa och mycket information om ämnet.

Explore posts in the same categories: Försäkring & Fastighet

Comments are closed.