Intresset för e-böcker ökar stadigt i Sverige.

Intresset för e-böcker ökar stadigt i Sverige. Under 2011 såldes omkring 80 000 e-böcker, vilket innebar en ökning på runt 300 procent från föregående år. Enligt samstämmiga analyser kommer efterfrågan att fortsätta öka i snabb takt. Till skillnad från surfplattan är läsplattor som Iriver Story, Sony Reader, Kindle och Letto framför allt utvecklad för att läsa e-böcker och andra digitaliserade publikationer. Läs mer om utbudet av läsplattor på Läsplatta.eu. Här hittar du allt du behöver veta för att hitta den modell som bäst svarar mot dina behov.

E-boksläsare, som läsplattan ibland kallas, använder sig av en teknik som kallas e-bläck. Den skiljer sig från PC- och smartphone-skärmar genom att den inte lyser. Istället bygger den på färgpigment. När du bläddrar utgår en elektrisk puls som ritar upp den nya sidan. När det gäller text ger denna teknik en överlägsen skärpa.

Läsplattan underlättar i viktiga avseenden både interaktivet med texten och kontakter med andra läsare. Numera kan den som läser e-böcker i allt större utsträckning dela sina egna anteckningar och ta del av andras anteckningar. Nätbaserade tjänster som Openmargin och Open Bookmarks har tagits fram med syfta att underlätta detta utbyte. Amazon sammanställer idag listor över de mest markerade bokpassagerna. Under våren 2013 har utdrag från Suzanne Collins serie ”Hungerspelen” legat överst, tätt följd av Jane Austens ”Stolthet och fördom”.

På senare generationer läsplattor är det möjligt att importera andras funderingar och reaktioner kring en viss text. Anteckningar i marginalen och understrykningar som tidigare varit en privat angelägenhet har tack vare den nya tekniken kommit att bli en del av det litterära samtalet. Om du är nyfiken på pris på läsplattor, besök då informationssajten www.läsplatta.eu.

Explore posts in the same categories: datorer & prylar

Comments are closed.