Jens Saltin lämnar sitt chefsjobb på det framgångsrika Klarna

För en tid sedan stod det klart att Jens Saltin lämnar sitt chefsjobb på det framgångsrika Klarna. Och det är många som undrat över vad som kommer att bli nästa steg i den framgångsrika och innovativa svenskens liv.

Nu behöver man dock inte fundera så mycket längre. För snart kommer appen Steven, som Jens Saltin skapat tillsammans med systemutvecklaren Fredrik Olofsson, att lanseras på bred front.

Appen Steven, som funnits i betaversion under en tid, kommer inom kort att laddas ner till var mans mobiltelefon. För tillsammans med Olofsson har Saltin skapat en app som gör det enklare för sällskap att dela upp notan, oavsett om det handlar om restaurangbesök, svensexor eller travsystem.
Genom att använda sig av appen Steven, som anspelar uttrycket “even Steven” slipper man också de pinsamheter som kan uppstå när någon i sällskapet, eller rentutav du själv, glömt att betala. Appen håller koll på det åt er!

Jens Saltins erfarenhet av att arbeta med betallösningar är lång. Under sju års tid arbetade han för det fantastiskt framgångsrika företaget Klarna. Sin karriär på Klarna inledde Saltin med Klarna mobil. Under årens lopp har Saltin också arbetat för företaget i Holland. Och när han lämnade Klarna kunde Saltin titulera sig chef över den viktiga marknaden Storbritannien.

Så det råder ingen tvekan om att Jens Saltin vet vilken bransch han nu ger sig i kast med – igen. Och i likhet med Klarna så har Saltin och hans partner Olofsson en klar ambition om vad framtiden ska bära med sig; Steven ska i ett första läge lanseras i Sverige och därefter väntar Europa.

Jens Saltin har, förutom sin karriär inom Klarna, även en mastersexamen i ekonomi fram Handelshögskolan och prestigefyllda jobb i Kalifornien och London med sig i sin ryggsäck.

Explore posts in the same categories: datorer & prylar, Uncategorized

Comments are closed.