Kan Katy Perry ge hals på Budaslottet – så kan du

Kan Katy Perry ge hals på Budaslottet – så kan du
Må hända är du en av de 150 miljoner på Youtube som tittat på Katy Perrys video Fireworks, som spelades in på Budaslottet i Budapest. Kanske blev du själv sugen att stå på en balkong och blicka ut över Donau eller ner över staden och sjunga.
Varför inte? Res dit och prova. Budaslottet innehåller mycket mer än några balkonger med fin utsikt. Det är bara att titta under slottet där katakomber med en fantastisk labyrint breder ut sig.
Budaslottet har genom århundradena i första hand varit kungarnas hem. Slottet färdigställdes från början 1265 men har genom seklernas gång förstörts och byggts upp, helt eller delvis, ett antal gånger. Senaste gången var 2008 när regeringen beviljade att 4.5 meter underjordisk mur från 1500-talet revs så man kunde bygga ett underjordiskt garage för 700 bilar.

Annars har förstörelsen mest handlat om attacker från motståndartrupper under krig. Utom när Osmanerna hade makten i Ungern, då lät de helt enkelt Budaslottet stå och förfalla. Men sedan har det kommit nya kungar som velat glänsa kapp med slottets prakt – och de har återuppbyggt och rustat upp byggnaden till den pärla den är idag.
Om du är på besök i Budapest är Budaslottet givetvis inte det enda du bör besöka, men det är definitivt ett av stoppen du bör göra. Antingen ställer du dig på en balkong och sjunger Perrys Fireworks, eller så tar du dig ner i katakomberna och nynnar vilset och orolig ledmotivet till Fantomen på Operan. Stämningen är perfekt för ändamålet.

Men först måste du ta dig till Budapest och sedan måste du hitta ett hotell att bo på.
Hjälp med detta hittar du på hotell-budapest.se. Här hittar du guider och sökmotor som hjälper dig att hitta det du söker.

Explore posts in the same categories: Hotell och hotellrum

Comments are closed.