Lindra den eviga smärtan

Många människor går omkring med kronisk smärta. Till en början hjälper panodil, Ipren och liknande produkter. Efter ett tag vänjer sig kroppen och man får gå till läkare för att få starkare smärtstillande – för smärtan påverkar allt i livet. Man kan inte göra någonting utan att smärtan gör sig ständigt påmind och bara växer och växer.
Starkare smärtstillande hjälper för en tid. Men snart upplever du två saker. Det ena är att du måste ta mer för att få samma effekt. Det andra är biverkningarna. Alla smärtstillande preparat har biverkningar, framförallt när man tar dem under längre tid. Då är det lätt att känna att allt är hopplöst.
Det finns dock fler alternativ till smärtlindring idag.
Cefar är ett företag som bland annat utvecklar och säljer apparater som stillar smärta. Deras storsäljare TENS (Transkutan Elektrisk Nervstimulering) går ut på att skicka små elektriska impulser till olika nervcentra och neutralisera smärtimpulsen. Effekten blir ungefär det samma som när du gnider din armbåge efter att ha slagit i den och kommit åt en nerv. De elektriska impulserna plockar fram kroppens egen smärtlindring och kan komma åt resurser i kroppen som tabletter inte kan. Detta har två mycket positiva effekter. Det ena är att du inte behöver höja dosen hela tiden för att få effekt. Den anda är att det inte finns några bieffekter – eftersom du inte tillför några ämnen som inte redan finns i kroppen. Du kan läsa mer om Cefar och annan alternativ smärtlindring på www.ergonomifakta.se.

http://www.ergonomifakta.se/tempur-aterforsaljare/

http://www.ergonomifakta.se/tempur-baddmadrass/

Explore posts in the same categories: njutning & lyx

Comments are closed.