Sevärdheter i Köpenhamn

Sevärdheter i Köpenhamn

Som semesterfirare i Köpenhamn finns det en hel del att ta del av. Bara shoppingmöjligheterna, restaurang och uteliv i sig gör det väl värt ett besök. Men är du intresserad av sevärdheter och att besöka spännande och intressanta ställe har staden väldigt mycket att erbjuda.

www.kopenhamnfakta.se hittar du massor av information om som en turist till Köpenhamn kan tänkas behöva. Bland annat finns det en egen sektion för sevärdheter.

Den enskilda sevärdhet i Köpenhamn som har flest besökare är Den Lille Havfrue ute vid Langelinien, som har stått där sedan 1913 och kittlat fantasin för besökarna. Den 125 cm höga staty som står ett par meter ut i vattnet skapades av bildhuggaren Edvard Eriksen efter H.C Andersens saga.

Den sevärdhet som lockar flest besökare varje år är Tivoli. Fyra miljoner människor går varje år genom grindarna till denna gamla anrika nöjespark som roat Köpenhamnare och turister i flera generationer. Parken är öppet större delar av året med flest besökare under sommarmånaderna samt den populära årliga julmarknaden.

En annan sevärdhet som lockar många besökare är det berömda promenadstråket Strøget som sträcker sig från Kongens Nytorv i öst till Rådhusplatsen i väst. Detta är världens längsta shoppinggata där du kan hitta precis allt. Och hittar du inte det du söker är chansen stor att du hittar det på en av alla tvärgatorna.

Många turister beger sig också för att titta på det kungliga slottet Amalienborg. Slottet, som egentligen är fyra olika palats, drar mest folk runt 12-tiden varje dag då det kungliga gardet har vaktombyte utanför.

Kulturintresserade bör besöka den nybyggda Operan på Holmen. Operan öppnades 2005 och ritades av arkitekten Hanning Larsen. På operans två scener kan man utöver opera även bese konserter och balettföreställningar.

Vill du veta mer om Köpenhamn kan du gå in på http://www.kopenhamnfakta.se/flyg-kopenhamn/

Explore posts in the same categories: Hotell och hotellrum

Comments are closed.